30.1.06

Urheilujuhlan huumaa

Päätin sittenkin osallistua neuleolympialaisiin, kun ne näin sopivasti sattuvat keskelle hamsterikuukautta. Ajatuksena olisi tehdä Möbius-huivi. Tein eilen harjoitelmia äklölangasta (ks. ed. postaus), ja totesin seuraavaa:

  1. Äklölanka vaatii tosi ison puikon, mulla ei ole riittävän pitkää sellaista.
  2. Ei se vihreä äklölanka olekaan ihan kauhean äklöä. Mutta se n. puoli kiloa beessiä lentää kyllä kuin leppäkeihäs, tiedoksi Askartajattarellekin.
  3. Onnistuisikohan tuo aloittaa jämälangalla ja sitten napata silmukat siitä alapuolelta, ei tulisi keskelle sellaista raitaa joka erottuu jos tekee huivin muulla mallineuleella kuin ainaoikein.
  4. Tätä varten on tietenkin ostettava lisää lankaa. Mutta minkä väristä? Ehkä varmuuden vuoksi muutama erivärinen varakerä. Mohairia tai jotain muuta kevyttä ja pehmeää.
  5. Minkälainen mallineule? Tätä kokeilin, voisi toimia. Toisaalta joku pitsimäinenkin olisi kiva. Riippuu langasta. Pitää ostaa monenlaista lankaa, varmuuden vuoksi.

2 kommenttia:

AnneV kirjoitti...

Mä olin kans pitänyt Möbiusta yhtenä vaihtoehtona olumppialaisiin, mutta otinkin varaslähdön ja aloitin jo viikonloppuna. Ei siitä olis 16 päiväksi vastusta. Oon tehnyt viime talveksi jo yhden ja lisää on pitänyt neuloa, mutku ei vaan oo ehtinyt.

Silmukoiden luontiin vihjeeksi, että kannattaa opetella "provisional cast-on", jossa tosiaan käytetään apulankaa. Silmukoiden luonti on nopeaa sillä tavoin ja mä ainakin sain silmukoille just oikean kireyden niin että ne luistaa puikolla hyvin ja toisaalta sitten taas niissä on tarpeeksi väljyyttä sen alakerroksen silmukoiden poimimiseen.

Ai juu, ja jos tekee monivärisen Möbiuksen, niin helmineule on erittäin hyvä neule siihen tarkoitukseen.

Lappis kirjoitti...

Voi persikka, niin mä vähän arvelinkin että kun sen alun selvittää niin siinä ei paljon aikaa enää mene. Kannattaisi ensin lukea koko ohje ennenkuin menee kuuluttamaan ympäri maailmaa.
Ottaiskohan sitten olympia-projektiksi jonkun versiokehittelyjutun vaiko suosiolla jotain muuta...
Takaisin suunnittelupöydän ääreen.