30.1.06

Urheilujuhlan huumaa

Päätin sittenkin osallistua neuleolympialaisiin, kun ne näin sopivasti sattuvat keskelle hamsterikuukautta. Ajatuksena olisi tehdä Möbius-huivi. Tein eilen harjoitelmia äklölangasta (ks. ed. postaus), ja totesin seuraavaa:

  1. Äklölanka vaatii tosi ison puikon, mulla ei ole riittävän pitkää sellaista.
  2. Ei se vihreä äklölanka olekaan ihan kauhean äklöä. Mutta se n. puoli kiloa beessiä lentää kyllä kuin leppäkeihäs, tiedoksi Askartajattarellekin.
  3. Onnistuisikohan tuo aloittaa jämälangalla ja sitten napata silmukat siitä alapuolelta, ei tulisi keskelle sellaista raitaa joka erottuu jos tekee huivin muulla mallineuleella kuin ainaoikein.
  4. Tätä varten on tietenkin ostettava lisää lankaa. Mutta minkä väristä? Ehkä varmuuden vuoksi muutama erivärinen varakerä. Mohairia tai jotain muuta kevyttä ja pehmeää.
  5. Minkälainen mallineule? Tätä kokeilin, voisi toimia. Toisaalta joku pitsimäinenkin olisi kiva. Riippuu langasta. Pitää ostaa monenlaista lankaa, varmuuden vuoksi.

4 kommenttia:

koukuttaja kirjoitti...

Kukkuu! Sulle on tehtävä ;)

AnneV kirjoitti...

Mä olin kans pitänyt Möbiusta yhtenä vaihtoehtona olumppialaisiin, mutta otinkin varaslähdön ja aloitin jo viikonloppuna. Ei siitä olis 16 päiväksi vastusta. Oon tehnyt viime talveksi jo yhden ja lisää on pitänyt neuloa, mutku ei vaan oo ehtinyt.

Silmukoiden luontiin vihjeeksi, että kannattaa opetella "provisional cast-on", jossa tosiaan käytetään apulankaa. Silmukoiden luonti on nopeaa sillä tavoin ja mä ainakin sain silmukoille just oikean kireyden niin että ne luistaa puikolla hyvin ja toisaalta sitten taas niissä on tarpeeksi väljyyttä sen alakerroksen silmukoiden poimimiseen.

Ai juu, ja jos tekee monivärisen Möbiuksen, niin helmineule on erittäin hyvä neule siihen tarkoitukseen.

Lappis kirjoitti...

Voi persikka, niin mä vähän arvelinkin että kun sen alun selvittää niin siinä ei paljon aikaa enää mene. Kannattaisi ensin lukea koko ohje ennenkuin menee kuuluttamaan ympäri maailmaa.
Ottaiskohan sitten olympia-projektiksi jonkun versiokehittelyjutun vaiko suosiolla jotain muuta...
Takaisin suunnittelupöydän ääreen.

koukuttaja kirjoitti...

Arvaa mitä, mulla on tänään ollut todellinen major-luokan bad knitting day. Suhasin ne lapaset loppuun ja kun tempaisin voitonriemuisena tumput käsiin, huomasin, että toinen on pienempi. Siis ihan reilusti pienempi. Sydän jätti pari lyöntiä väliin ja verenpaine rupesi nousemaan, kun tarkemmat tutkimukset tuottivat tulokseksi sen, että siitä huolimatta molemmissa lapasissa on täsmälleen yhtä monta silmukkaa. Et varmaan arvaa, mitä on tapahtunut. Kyllä. Toinen lapanen on seiskaveljestä ja toinen nallea, vaikka molempien piti olla jälkimmäistä. Tein toisen lapasen jämäkerästä, joka oli mun nallelankapussissani, ties miksi. Ovat aivan samanvärisiä ja lisäksi olen ostanut tuon väristä nallea useamman kerän, joten ei tullut mieleenkään, että se ei olisi oikeaa. No eipä ollut ja mieheni sai vuosisadan vahingonilonaurut, kun surkeana vinguin sille, että nyt-mun-lapaset-meni-ihan-pilalle-ja-mun-
koko-elämä-on-pilalla-yhyhyy.

Siis toisin sanoen tulin kertomaan, että en olekaan vielä valmis. Hermostuin lapasten mallineuleeseenkin sen verran huolella, että taidan tehdä hamsterikauden puitteissa ihan toisenlaiset lapaset sulle. Paitsi jos sun vasen käsi on pari senttiä pidempi ja leveämpi kuin oikea XD