13.9.06

Se neuloo sittenkin!

Olen hengissä. Ja neulonkin. Olen koko elokuun väsännyt xl-kokoista neuletakkia mustasta mohairista. Mikä mahtoikaan olla se hulluus joka minut moiseen ajoi...
Tai no, sanottakoon nyt ettei siihen sentään kaikki aikani ole mennyt, etten vaan saa hitaan mainetta.

SNY:n pakettikin on kadonnut ja syystahmeutta on muutenkin hieman havaittavissa. Josko siitä neulomalla pääsisi? Lankaa ainakin on kertynyt taas nurkkiin ihan riittävästi...

Sukkia on syntynyt taas:


Beessit sukat, tai mikä tuo väri nyt sitten onkaan, kaverille joka lahjoitti minulle rullan vanua eikä suostunut ottamaan maksua, mutta sukat sentään kelpaavat.
Muuten tavalliset perinnesukat, mutta tuota mallineuletta olen mukaillen katsonut Knitting Vintage Socks -kirjasta, se on niissä Gentleman's Fancy Socks -sukissa, jotka muuten lupasin tehdä jos voitan Pura lanan arpajaisissa, ja minähän voitin! Vaaleanvihreät lankavyyhdit saapuivat eilen postissa pelastaen flunssapäivän. Kiitos paljon, Mari! Langat tosin huutelivat että saisivatko sittenkin ruveta pitsikuvioisiksi unisukiksi, joten saa nyt nähdä miten tässä käy.


Punaiset ribbisukat Hjertegarn socks -langasta. Ehdottomasti suosikkisukkalankani, vaikkei tuo väriyhdistelmä niitä parhaita olekaan. Oikein kelvolliset sukat tuli silti, nämä lähtevät kesämökkinaapurille, ihan vaan koska ihmisiä pitää joskus ilahduttaa.


Posliinkukka kukkii! Ensimmäistä kertaa ikinä!
Ne jotka tuntevat kyseisen kasvin, tietänevät että sen kukista erittyy tahmeaa nestettä. Meidän kukka sattuu sijaitsemaan kissojen virallisella ikkunalaudalla, joten se on, yllätys yllätys, kissankarvoilla kuorrutettu. Sain otettua tuon kuvan ennen kuin kissat ehtivät paikalle.

Nyt taitaisi olla paikallaan joululahjaideainventaario. Pipoja, huiveja, sukkia... Jotain vähän erikoisempaa tekisi mieli keksiä. Pitänee hautoa ajatuksia syksyn uusien ohjeiden parissa.

3 kommenttia:

mari kirjoitti...

Kiva kun paketti tuli perille noin nopeasti! :-)
lanka onkin tosiaan varmaan sopivampaa unisukiksi kun se on ihan puhdasta villaa (ettei joudu heti paikkailemaan).

Tellu kirjoitti...

Upea tuo posliinikukka. Onhan sen lehdetkin kyllä kauniit. Itse en ole saanut menestymään.

Anonyymi kirjoitti...

Hei käsityön ystävä!
Opiskelen käsityönopettajaksi Helsingin Yliopistossa ja teen gradua aiheenani ”Käsityötuote lahjana”. Tutkielmassani pyrin selvittämään mm. niitä syitä, tunteita, motiiveja ja merkityksiä, jotka ovat läsnä itse tehdyn lahjan valmistuksessa ja antamisessa. Tätä varten etsin käsityön harrastajia, jotka olisivat valmiita kirjoittamaan noin yhden liuskan verran esim. viimeksi valmistamastaan lahjasta. Kirjoitukset tulevat vain omaan tutkimuskäyttööni, eikä niitä julkaista tai luovuteta eteenpäin. Halutessaan voi kirjoitelman myös lähettää nimettömänä tai kieltää nimensä julkaisemisen tutkielmassa.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen kirjoitelmallasi, laita pikaisesti sähköpostia minulle, niin lähetän tarkempia kysymyksiä kirjoitelman tueksi. Aikatauluni on valitettavan kireä, niin toivoisin osallistujilta kirjoitelmia parin viikon sisään.

Tutkimukseen osallistuneiden kesken arvotaan Novitan 50 euron lahjakortti!

Ystävällisin terveisin

Riina Arkila
0400-868801
riina@arkila.com