24.3.06

Arkistojen aarteita, osa 1

Varoitus. Sisältää paljon kuvia.

Sain vihdoin käytyä läpi äidiltä tuodut tavarat. Kuvasin sieltä sellaisia töitä joista muistui mieleen asioita. Sieltä löytyi mummon tekemiä valmiita ja keskeneräisiä töitä ja kaikenlaisia lankanyssäköitä. Mummo oli kova tekemään käsitöitä ja teki uskomattoman kaunista jälkeä. Hän se minutkin opetti neulomaan.

Aluksi näin maaliskuussa punaisia löytöjä.


Muistatteko ne sellaiset puolitoistametriset pipot. Tuo raidallinen oli sellainen, ala-asteella. Muistan kun minulta katosi hiuslenkki pipon sisään. Mummo on näemmä alkanut purkamaan sitä ja aloitanut kirjoneulelapasia. Tekisi mieli jatkaa, mutta en taida yhtä siistiä käsialaa saada - ei kukaan taida. Tuon kauniin kuvion voisin kyllä kopioida, ehkä ensi talveksi.


Reunapitsiä, herkullisen väristä. Tuota kuviota taisi aikanaan olla monen pyyhkeen reunassa. Mummon tekemää tämäkin kai.


Muistaako kukaan näitä? Tällaisia liinoja meillä oli erivärisiä, mummo teki jokaiselle pöydälle omansa. Mustalla kivipöydällä taisi olla juuri tämän värinen.


Pannulappu kai. Tämä muistuttaa jotenkin sellaisesta pölyrätistä, jolla pyyhittiin kaikki nurkat, suihkutettiin Plediä ja se haisi! Niitä rättejäkin taisi olla siellä äidin jemmassa, mutta ne jäivät toistaiseksi sinne.


Ja viimeisenä arkistojen aarteista ainoa itse tekemäni jonka kehtaan näyttää. Elämäni ensimmäinen itse tehty sukka. Se on puhkikulunut ja pariton, mutta muistan sentään kuinka sain aikanaan koulussa näistä sukistani kympin!

6 kommenttia:

Sia kirjoitti...

Kiitos Blogivierailusta ;-) Vauvan tumppujen ja myssyn ohjeet eivät tosiaankaan salaisuuksia, probleema on vain (toistaiseksi) siinä ettei ohjetta ole. Voisin kuitenkin rustata jotain ohjeen tapaista ylös ja julkaista blogissani, joten tulehan kurkistelemaan uudemmankin kerran.

golden kirjoitti...

Juu, tuo kukkaliina on tuttu! Meillä ei sellaista ollut, mutta muutamilla sukulaisilla kylläkin! Semmoisen haluaisin!

luovat kädet kirjoitti...

Ihania aarteita mummosi on tehnyt, kanattaa säilyttää ovat ihania muistoja...

Päivi kirjoitti...

"Elämäni ensimmäinen itse tehty sukka. - - sain aikanaan koulussa näistä sukistani kympin"

Hmph... edes mun äidin tekemistä sukista (jotka hän siis teki mun puolesta) ei tullut kymppiä...

MysteryKnitter kirjoitti...

Hienoja käsitöitä! Kadehdin heitä jotka hallitsevat kirjoneuleen noinkin hienosti. Minä hallitsen sen vain, jos otan kaksi lankaa ja neulon ne kuin yhden langan.

meemu kirjoitti...

Sattumalta poikkesin:) Noita kukkaliinoja meillä oli kotona pilvin pimein. Äidillä on ne vieläkin käytössä. Itse olen saanut yliannostuksen niihin, eikä meillä tule koskaan sellaista! Parempi silti kun ei koskaan sano koskaan... Niin se mieli muuttuu sitten kuitenkin:)