19.7.06

On sitä oltu lomilla ahkerana

Vihreä koivunlehtihuivi on saatu hienosti purettua, oltuaan ensin noin 40 senttiä pitkä. Ei vaan tullut huivia. Kova lanka, liukkaat puikot, kuvio liian "jotain" tai sitten ei tarpeeksi "jotain muuta". En tiedä, mutta ei skulannut ei. Mitähän sitä tekisi vihreänkirjavasta, kovasta ja ohuesta puuvillalangasta?

Samoin punaraidallinen sukanvarsi sai kyytiä, kun se ei kerran edes tiennyt kenen sukka se olisi ja montako silmukkaa kantapäähän tulisi. Siedän vähän huonosti epäsymmetriaa ja sukanvarressa oli pariton (!) määrä silmukoita. Enkä kyllä taida oikein sietää seiskaveljes-lankaakaan.Sitä paitsi tarvitsin sukasta puikkoa Soleil-toppiin, joka tuossa roikkuu narulla kuivumassa, pitsikin on ah niin kätevästi "pingotettu" pyykkipojilla. Tämä on tehty jostain valkoisesta pitsipuserosta purkamastani langasta jonka värjäsin punaiseksi. Lanka päästää älyttömästi väriä pesussa vieläkin, toppi on ihan jees, mutta ei sittenkään "minun juttuni". Onneksi jätin sen kesämökillä yöksi vartioimatta, äiti oli kokeillut sitä nukkuessani ja totesi että hän tarvitsisi juuri tuollaisen. No olepa hyvä, sait juuri sellaisen. Vähän vielä pitää olkapäitä ja kädenteitä tuunata niin kai siitä ihan käyttövaate tulee.

Haikukin menee purkuun, heti kun muistan mihin sen tekeleen laitoin. Vaikka tein eilen jälleen lankainventaarion, ei tuo luomus hypännyt silmilleni mistään nurkasta.

Olkoon piilossa sitten. En olis niitä lankoja tarvinnutkaan. Ostin nimittäin uusia. Ihan vähän vaan... Näyttäisin, mutta laitoin ne kaikki jo laatikkoihin talteen. Joukossa mm. 7 kerää mustaa Kitteniä (pusero on jo tulossa), sukkalankoja ainakin öö.. aika moneen pariin (jouluksi jouluksi), sinistä vihreää ruskeaa ohutta pirkka-lankaa (sitä pitää aina olla, ja osa oli alennuslaarissa, ei vileeni voinut mitään) ynnä sitten sekalaisia keriä erilaisia puuvillasekoitteita (älä edes kysy, ei aavistustakaan miten ne joutuivat koriini). Erittäin onnistunut Etelä-Suomen rengasmatka siis.

Oli meillä muutenkin hauskaa reissussa. Mieskin ihan kiltisti vaan pyöritteli silmiään langoilleni ihan vähän vaan. Lupasin toki tehdä hänelle villapuseron.

Mutta. Dilemma:
Minulla on 500 g ruskeaa ohutta pirkkalankaa. Voisin kuvitella siitä ehkä juuri ja juuri tulevan s-kokoisen miehen puseron. Mutta luulo ei ole tiedon väärti.
Ja. Dilemma kaksi:
Minkälaisen puseron sitä tekisi? Leo ja Saranac ovat kuulemma vähän sen tapaisia kuin mies haluaisi, mutta ohjeet ovat paksummille langoille. Tietenkin. Kuka hullu tekee kakspuolosilla miesten kokoisen villapuseron? (Ei tarvitse vastata.) Niin tai ehkä siihen voisi ottaa jonkun toisen langan kaveriksi. Eikä se langan paksuus nyt mikään ongelma ole, onhan minulla matemaattinen pää (on on, ihan oikeasti on) ja laskukone. Mutta ensin pitäisi kyllä tietää mitä tekee, kun ei nyt ihan omasta päästäkään jaksaisi keksiä. Ei hajuakaan. Jatkamme tutkimuksia. Saa ehdottaakin jos keksii. Kovasti tuntuu olevan naisille ihan mitä vaan ohjeita, mutta miehille paljon vähemmän.Loppukevennyksenä kesäsukat! Niitä on jo kaksi paria tehty, serkulle ja kummitädille. Toinen varpaista ylös ja toinen ylhäältä alas, edellisen parin langan riittävyyden rohkaisemana. Lankana siis kirjava mandarin petit ja 2,5 mm puikot. Yksi kerä riittää jämptisti neljäkakkosen sukkiin tuollaisella olemattomalla varrella. Vielä olisi kolmanteen pariin lankaa. Mutta kun on jo aloitettu ihan toisenlaisetkin sukat tässä välissä. Sukkia pitää olla. Juu-u.

5 kommenttia:

koukuttaja kirjoitti...

Ooh, vihdoinkin! Mä kyllä odotin tarkempaa kuvausta niistä lankahankinnoistakin.. kuviaaaaaaaa..

Anonyymi kirjoitti...

Elämässä pitää olla sukkaa ja sillain. =) Olen itsekin miettinyt sukkien tekemistä, muutamat onkin puikoilla , mutta lisää pitää saada ja erilaisia. =)

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja sukkia! Pysyvätkö hyvin "kuosissa",kun ovat puuvillaa, vai lörpsähtävätkö käytössä? Tekisi mieli kokeilla ja Petitiä löytyisi laatikoista...

Lappis kirjoitti...

Paha sanoa käytöstä, kun annoin heti pois nuo sukat. Ennakoin kyllä jonkun verran mahdollista löpsähtämistä ja tein sukista aika tiukat, tai siis hyvin jalanmyötäiset. Nuo vaan ovat niin hauskoja tehdä että oli pakkopakko. Löpsähtäköön sitten jos haluavat, teen uusia ja vanhat saavat siirtyä unisukiksi.

Vilma kirjoitti...

Tosi kätevä toi pyykkipoikapingotus. :) Ja noi sukat on sitten nättejä!