13.10.06

Myydään kymmenentuhatta mörvelöä


Myydään

  • Socks, socks, socks. Paljon erilaisia sukkaohjeita, mutta totesin sittenkin pitäväni perinteisemmistä sukista. 8 €
  • Start quilting. Selkeä perusteos tilkkutöistä, mutta minulla on tämänkaltaisia enemmän kuin tarvitsen. 7 €
  • Lapitöö ja teppimistehnikate entsüklopeedia. (linkki vie englanninkieliseen alkuteokseen, mutta kirjani on viroksi) Tilkkutöiden perusjutut selitetty selkeästi, ei tarvitse osata kieltä ymmärtääkseen. Lisäksi kirjassa on inspiraatiokuvia. 5 €
Kirjat ovat hyväkuntoisia, muutamaan kertaan selailtuja. Hintoihin lisätään postikulut tai vaihtoehtoisesti mahdollisuus noutaa Uudellamaalla sopimuksen mukaan. Jätä kommentteihin viesti jos kiinnostaa.

Kymmenentuhatta

...näyttää kohta kävijälaskuri tuolla aivan alareunassa piilossa. Kerro kommenteissa sunnuntaihin mennessä, mitä käsitöiden tekeminen on elämääsi tuonut, niin osallistut pienenpieneen arvontaan.

Mörvelöä


Jep. Näitä tällaisia kauniita ja detaljirikkaita, kiehtovia neuleita. Mutta ei enää paljon mörvelölankoja jäljellä. Vielä ainakin yhteen siniseen huiviin riittää. Tuo punainen on jotenkin ihan siedettävä, jospa joku kaveri sen haluaisi. Muut varmaan menevät keräykseen.

On minulla oikeitakin juttuja työn alla: Viveka on jo yli hiha-aukon ja Helleborukseen neulottu puolitoista kerää punaista kitteniä. Mutta kun keskeneräisiä ei näytetä hulluille eikä herroille...

Ostoskierros Helsingissä eilen teki selväksi ainakin sen että neuleasusteet ovat tänäkin syksynä kuuminta hottia. Olisi pitänyt olla kamera mukana niin olisi voinut tehdä muistiinpanoja joulupukin pajaa varten. Alkaa muuten olla syytä panna paja pystyyn, muuten kaikki todellakin saavat mörvelöhuivin.

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Socks, socks, socks -kirja kiinnostaisi! Huitaise maililla: woollyvilla @ yahoo . co . uk

Käsitöissä kiinnostaa....se tekeminen käsillä (en osaa piirtää tms.), materiaalin tuntu käsissä, villan haju ja hypistely, tekemisen miettiminen ja suunnitteleminen. Rauhoittaa levottoman mielen. Tuottaa mielihyvää (useimmiten...).

Anonyymi kirjoitti...

Käsityöt: tyydytyksen tunne saavutetusta kun on saanut jonkun ison työn valmiiksi - se kestää pitkään. Sitten neulomisen luoma nautinto, villan ja alpakan tuntu, seuraavan työn suunnittelu ja odotus.

Inkeri kirjoitti...

Käsityöt antavat iloa elämään, rentouttavat. On kiva nähdä kättensä tuotos.

Anonyymi kirjoitti...

Käsityöt luovat illuusion siitä, että saan joskus jotain valmiiksi elämässäni.

muoriska kirjoitti...

Käsitöillä repäisen nykyään sitä aikaa itselleni.. ja onhan se terapiaa, kädet tekee, aivot työstää..

Anonyymi kirjoitti...

Käsityöt ,aina merkinneet paljon! Enää ei niin paljon merkkaa ihmisten ihailu ,ennen kyllä(minäkin osaan,olen tatavampi kuin tuo toinen,itsetunnon kohottaja)Nyt teen ja opin lisää omaksi ilokseni!Ihanaa yrittää tehdä sitä täydellistä neuletta, joskus olen päässy aika lähelle täydellistä(ainakin vähäksi aikaa)

Anonyymi kirjoitti...

Käsitöiden tekeminen on tuonut elämääni iloa - tekemisen ja antamisen iloa. Tähän asti olen tehnyt lähinnä sukkia. On ihanaa miettiä, mitkä värit sopisivat kenellekin, ja suunnitella, millaiset raidat tekisi tällä kertaa. Ja on ihanaa nähdä, miten sukkien saaja ilahtuu :)

Anonyymi kirjoitti...

Käsityöt ovat tuoneet elämääni jotain tekemistä ja myöskin sorminäppäryys on kehittynyt. Saan nykyään mandriinit ja luer lockit töissä helpommin auki.

Anonyymi kirjoitti...

Käsityöt ja niiden tekeminen ovat tuoneet eläämäni mm. ammatin.

Anonyymi kirjoitti...

Käsitöiden tekeminen on tuonut elämääni hauskan harrastuksen. =)

Anonyymi kirjoitti...

Tekemisen ja suunnittelun iloa, kärsivällisyyttä ja jopa uusia ystäviä!

Anonyymi kirjoitti...

Käsitöiden tekeminen on tuonut elämääni onnistumisen kokemuksia. On kivaa saada jotain valmista aikaiseksi, nähdä kättensä töiden jälki etenkin kun sitä ei omassa työssään näe.

koukuttaja kirjoitti...

Ei ihan osunut tasaluku, mutta melkein. Vuoroin vieraissa ja sillä tavalla.

Käsitöiden teko on ainakin mulle suorastaan terapeuttista, tosin ei ihan aina. Joskus tulee toki päiviä, kun mikään ei onnistu, puikot vinkuu ja savu nousee korvista, mutta useimmiten neulepuikkoihin tarttuminen tarkoittaa sitä, että itsestä tuntuu, että osaa edes jotain. Jos koko päivä on mennyt töissä sähläämiseksi, mies on ollut hölmö, on ehkä saanut vähän ei-niin-mukavaa palautetta tai on muuten vaan ***mainen päivä, se paranee varmasti, kun pääsee kitkuttamaan muutaman kerroksen ja näkee, että konkreettisesti saa omilla käsillään aikaan jotain sellaista, joka kelpaa jollekin toisellekin. Että joku toinen joskus voi laittaa sen valmistuneen tekeleen päähän tai käteen tai jalkaan tai kaulaan tai johonkin ja tuntea olonsa tyylikkääksi tai vähintään lämpimäksi. Sitä voi kuvitella olevansa jotain suurta ja mahtavaa, kun saa valmiiksi jotain itselle ennestään tuntematonta, vaikkapa uudenlaisen pitsihuivin, jota on aikaisemmin vain salaa ihaillut toisten blogeissa. Neuleet on yleensä se elämän elementti, joka ei petä.

Olipas filosofista. No, ei hätää, onneksi tunnet minut ja tiedät, että en oikeasti ole ollenkaan filosofinen vaan jotain aivan muuta ;D

Anonyymi kirjoitti...

Minulle käsitöissä tärkeintä on se itse tekeminen, sehän on eräänlaista meditaatiota sekin :)
Lopputulos on usein jotain muuta kuin alussa kuvittelin...

Raisa kirjoitti...

Rentouttavaa tekemistä, aivot lepää kun kädet tietää mitä tehdä. Ja tietenkin onnistumisen iloa!

Anonyymi kirjoitti...

Käsityöt ovat minulle antaneet tekemisen ja onnistumisen iloa sekä rentouttavaa ajanvietettä. Päivystysluontoisessa työssäni on erityisen hyvä kun on hiljaisina aikoina jotain puuhaa. - Tipi

Anonyymi kirjoitti...

Käsitöiden tekeminen rentouttaa kiireen keskellä! :o)

Anonyymi kirjoitti...

Käsityöt rentouttavat, valmiin työn näkemisen ja pitämisen ilo, yksilöllisiä asusteita, sormijumppaa, aivojumppaa,vie lisäksi kaiken vapaa-ajan...

Anonyymi kirjoitti...

Käsityöt on mulle niin tärkeitä, etten osaa kuvitella, millaista elämä olisi ilman niitä! Käsityö tuo ilon elämään.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka on jo maanantai, haluan kuitenkin kommentoida, kun tulin kotiin ja pääsin koneen viereen. Käsitöiden teko on minulle pään tyhjentämistä työasioista ja se pääsääntöisesti rentouttaa, joskus tietysti vähän vastustaakin ja antaa tyydytystä jos tuotos onnistuu. Uuden projektin suunnittelu ja materiaalivalinnat saavat pään surraamaan mukavasti. Ja joskus... vanha työ jää vaiheeseen, kun uusi houkuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Käsityöt ovat minulle hermolepoa raskaan työn vastapainoksi, Työn tuloksen näkee fyysisesti =)